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식물 샘플의 건조 조건에 따른 신선도의 차이 분석 using Omni Prep Homogenizer

샘플 준비
작성일
2021-12-16 14:30
Effect of drying method on the antioxidant capacity of six Lamiaceae herbs
Authors: MB Hossain, C Barry-Ryan, AB Martin-Diana, NP Brunton

Description

본 연구에서는 3가지 건조 처리(공기, 동결 및 진공오븐) 후 6가지 Lamiaceae herbs (rosemary, oregano, marjoram, sage, basil and thyme)의 총 페놀(TP), 로즈마린산 함량 및 항산화 능력의 변화를 조사했습니다.
-20 °C에서 60일 동안 보관하고 신선한 샘플과 비교하였으며, 철의 산화 방지 특성(FRAP)과 산소 라디칼 흡광도(ORAC)는 항산화 능력에 대한 지표로 사용되었습니다.

공기 건조 샘플은 보관 기간 동안 동결 건조 및 진공 오븐 건조 샘플보다 TP, rosmarinic acid 함량 및 항산화 능력이 의미 있게 (p<0.05) 높았지만, 신선한 샘플은 테스트된 매개변수에 대해 가장 낮은 값을 보여주었습니다. 진공 오븐 건조 후에는 동결 건조 샘플 보다 보관(60일)하는 동안 로즈마리와 백리향(thyme)에서 더 높은 TP 및 FRAP 값을 보여주었고, ORAC 분석에서는  백리향에서만 차이를 보였습니다. 저장 여부는 테스트된 매개변수에 대해 건조된 샘플에 어떠한 영향도 나타내지 않았습니다.

출처 논문: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.04.003

Preparation of extracts from fresh herbs
The fresh herbs were chopped into small pieces of approximately 0.5 cm2 and milled into semi-paste by a kitchen blender (Kenwood Limited, UK). The semi-paste herb (4 g) was immediately mixed with 25 ml of methanol (80%) and homogenized with an Omni-prep multisample homogenizer (Omni International, USA) at 24,000 rpm. The homogenized sample suspension was shaken overnight at 1500 rpm at room temperature. The sample suspension was then centrifuged at 3000 rpm for 15 min and immediately filtered through 0.22 lm polytetrafluoroethylene (PTFE) filters. The extracts were kept at -20 °C for subsequent analysis.

Preparation of extracts from dried herbs
The dried herbs were milled directly without chopping by a kitchen blender (Kenwood Limited, UK). The powdered herbs (0.5 g) were mixed with 25 ml of 80% methanol and homogenized with an Omni-prep multisample homogenizer (Omni International, USA) at 24,000 rpm. The homogenized sample suspension was shaken overnight with a V400 Multitude Vortexer (Alpha laboratories, North York, Canada) at 1500 rpm at room temperature. The sample suspension was then centrifuged for 15 min at 2000g (MSE Mistral 3000i, Sanyo Gallenkamp, Leicestershire, UK) and filtered through 0.22 lm polytetrafluoroethylene (PTFE) filters. The extract was kept at 20 °C for subsequent analysis. FRAP and ORAC values were used as indicators of the antioxidant capacity of the samples.

Equipment
최대 6 개의 샘플을 동시에 균질화 할 수 있는
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• 대부분의 샘플을 1분 이내에 처리
• 시간당 250 sample 처리 가능
• 완벽한 균질화를 보장하는 독특한 진동 운동
• 샘플이 튀는 것을 방지하는 투명 도어
• 옵션으로 ice tray 장착 가능
• 최대 3개의 프로토콜 저장

Tags:
Omni Prep, herbs, phenols, Drying, Antioxidant capacity, Rosmarinic acid
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